top of page

6 REDENEN OM EVEN OFFLINE TE ZIJN

Iedereen heeft tegenwoordig een gsm en is er constant mee bezig. Even een berichtje sturen, e-mails bekijken of gewoon urenlang op sociale media scrollen, we kunnen er niet meer zonder. Maar toch zouden we allemaal wel eens af en toe offline moeten gaan. Vinden jullie ook? We zijn continu verbonden met elkaar en toch voelen sommigen zich meer alleen dan ooit. Zeker tijdens deze vreemde tijden hangen we meer dan ooit vast aan onze gsm en dan kan wat offline tijd goed zijn. Heel goed zelfs!


Even offline gaan klinkt makkelijker dan het is maar het is zeker en vast de moeite waard. Wij geven jullie 6 redenen waarom het een goed idee is om wat vaker offline te gaan!


1. Meer tijd voor familie en vrienden

Sociaal zijn is lang niet meer zo sociaal als het vroeger was. We nemen onze smartphone overal mee waar we gaan. Het lijkt zelfs alsof we soms niet meer weten hoe we met elkaar moeten communiceren in het echte leven. Zelfs op momenten dat we samen zijn met onze lievelingsmensen gaat ons online leven altijd door. We scrollen op Instagram terwijl we met iemand in gesprek zijn, reageren op appjes wanneer we een spelletje aan het spelen zijn en we delen bijna alles wat we meemaken.


Een telefoondoos is voor deze momenten absoluut een aanrader. In de telefoondoos kan iedereen zijn telefoon stoppen en wanneer de deksel sluit kun je echt even samen zijn zonder afleiding. Even sociaal zijn en onze volle aandacht aan elkaar spenderen.


2. Beter slapen

Je kent het wel, net voor het slapen gaan nog even snel je Facebook of Instagram checken en voor je het weet ben je 2 uur verder en zijn je hersenen overprikkeld. Het heldere blauwe licht dat van onze smartphone schermpjes komt remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine af. Hierdoor raakt je biologische klok helemaal ontregeld en val je moeilijker in slaap.


Het is dus aangeraden om je telefoon of tablet niet mee te nemen in de slaapkamer of hem ergens buiten handbereik te leggen waardoor je niet afgeleid kan geraken en een betere nachtrust tegemoet kan gaan.3. Aandachtiger zijn

Even snel een berichtje checken, iets opzoeken en uiteindelijk een uur lang op sociale media scrollen. De hele dag door worden we afgeleid door meldingen op onze gsm en zelfs als we deze niet openen zijn we toch voor een fractie afgeleid van waar we mee bezig waren.

De hele dag door staat onze mailbox open en ligt onze smartphone langs ons met meldingen die de hele dag door binnenkomen. Onze hersenen kunnen zich niet op meerdere dingen tegelijk concentreren en als we dat toch doen maken we sneller fouten en verspillen we alleen maar tijd.


Zou het dus niet ideaal zijn om onze smartphones even aan de kant, buiten handbereik te leggen? Hierdoor kunnen we ons voor een langere periode voor de volle 100% concentreren op waarmee we bezig zijn en zo kunnen we ook veel efficiënter werken.

Een telefoondoos kan daarvoor een ideale oplossing zijn. Je kan je smartphone in de doos leggen voor de periode dat je even aandachtig moet zijn of ergens geconcentreerd mee bezig moet zijn, op deze manier ligt hij niet in het zicht en zal je aandachtiger zijn met wat je bezig bent!


4. Creatiever door het leven

Door sociale media kijken we alleen maar naar wat anderen doen en hebben we zelf minder creativiteit. We doen vaak gewoon de creatieve dingen van anderen na, die zij waarschijnlijk ook ergens anders gezien hebben.


In plaats van ons op dode momenten op een creatieve manier bezig te houden verspillen we onze tijd door urenlang op sociale media te scrollen. We worden continu geprikkeld, maar onze hersenen krijgen geen tijd meer om al deze prikkels te verwerken. Het is veel belangrijker dan we denken om af en toe eens helemaal niks te doen en onze hersenen rust te geven om alle informatie te verwerken en op deze manier tot nieuwe ideeën te komen.

Je hersenen moeten dus zelf de tijd krijgen om naar prikkels te zoeken om tot een creatieve oplossing te komen. Denk hierbij aan eens een

keertje echt niks doen zoals uit het raam staren, dagdromen en je gedachten laten afdwalen.


5. Gelukkiger zijn (niet vergelijken)

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Via sociale media zien we altijd hoe geweldig anderen hun leven eruit ziet, maar dat is zeker niet altijd waar. We zien enkel de beste momenten die soms zelf in scène gezet zijn. Dus in plaats van onszelf te vergelijken met alle andere online en zelfs FOMO (fear of missing out) te hebben, kunnen we beter enkel bezig zijn met ons eigen leven en de mensen die we rondom ons hebben. Wedden dat jouw leven zonder telefoon dubbel zo leuk is?
Heb jij er ook behoefte aan om echt even te leven in het moment? Een telefoondoos kan daarbij jouw beste vriend worden! In een telefoondoos kan iedereen zijn telefoon stoppen en wanneer de deksel sluit kun je echt even samen zijn, even je volledig concentreren op je werk en studies of gewoon even creatief zijn zonder afleiding.


De telefoondoos kan je hier terugvinden in de webshop. Leuk als cadeautje voor jezelf of voor iemand die je graag ziet? Misschien al een idee als cadeautje voor onder de kerstboom? Dankzij de telefoondoos krijgen we meer tijd met familie. En dat is toch waar het om draait met Kerst? Of niet soms? Vermeld in de opmerkingen om het als cadeautje te laten inpakken als je graag iemand wilt verrassen.


Laat het ons zeker weten in een reactie hoe jij erover denkt om wat meer offline te zijn. Goed idee, ja of nee? We zijn benieuwd!30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page